" " Het schadeverleden auto kennen voorkomt juridische problemen

Het schadeverleden auto kennen voorkomt juridische problemen

Het schadeverleden auto kennen kan veel juridische problemen besparen. Als je een auto gaat kopen dan kijken veel mensen alleen naar hoe een auto er uit ziet en hoe deze rijdt. Begrijpelijk, maar het is wel een oppervlakkige manier om naar een auto te kijken. Het zou namelijk heel goed zo kunnen zijn dat het om een ex schade auto gaat. Een ex schade auto kan goed hersteld zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat dit net zo goed is als het origineel. Het schadeverleden auto kennen is belangrijk voordat je een auto koopt. Vaak komen mensen pas achter het schadeverleden auto als de koop gesloten is. Als je dan pas achter het schadeverleden auto komt, dan ben je vaak al te laat. De koop ontbinden zorgt dan voor veel juridische problemen, met bijbehorende kosten. Het schadeverleden auto kennen is daarom belangrijk voordat je een auto gaat kopen.  

 

 

Het schadeverleden auto kennen: als een auto er goed uitziet, dan is het toch gewoon goed?

 

Die stelling is iets te kort door de bocht. Als een auto in de kreukels heeft gezeten dan kan deze opgekocht worden door bedrijven. Een auto die opgekocht wordt kan goed hersteld worden, maar soms gebeurt dit met replica-onderdelen, of wordt het snel, maar niet helemaal correct gedaan. Een auto met een schadeverleden heeft daarom als risico dat deze meer kost om te onderhouden.  

 

Het schadeverleden auto kennen: hoe doe je dat?

 

Om te weten of het om een ex schadeauto gaat moet je in sommige gevallen een schade expert zijn. Schade kan heel goed hersteld worden en aan de buitenkant zie je dit niet. Veel kopers van een occasion zullen echter geen schade-expert zijn. Voor hen is het in de eerste plaats goed om te vragen naar het schadeverleden auto bij de verkoper. Toch blijft het dan ook goed opletten. Het kan namelijk prima zo zijn dat de verkoper van niets weet. Als de verkoper niet weet dat het om een auto met een schadeverleden gaat, dan kan hij het je ook niet vertellen. De autohistorie is gelukkig ook opvraagbaar aan de hand van het kenteken. Het schadeverleden auto aan de hand van het kenteken opzoeken heeft als voordeel dat het een makkelijke manier is om achter het autoverleden te komen. Het enige wat je nodig hebt om de RDW check te doen is het kenteken. Het nadeel is echter wel dat niet alle auto’s met een schadeverleden geregistreerd staan. Het blijft dus wel goed opletten. Een schade check aan de hand van het kenteken is echter wel een goed hulpmiddel om achter het autoverleden te komen.

 

RDW check - Wat kun je nog meer checken?

 

Je kunt de RDW check ook gebruiken om meer te weten te komen over een auto. Zo geeft de RDW online kentekencheck je de mogelijkheid om de kilometerstand te controlen, waarde auto te bepalen, eigenarenhistorie opzoeken, het auto bouwjaar opzoeken of inzicht krijgen in de voertuigverplichtingen. Kortom, de online RDW database kan je veel informatie geven over een voertuig op basis van het kenteken.

11-08-2015