Het schadeverleden van een auto is belangrijk

Met een RDW schade check kun je gemakkelijk en snel ontdekken hoe het schadeverleden van een auto in elkaar steekt. Wanneer je de schade checkt bij de RDW dan kun je kijken of de auto een WOK melding heeft, maar niet zien of en waar de auto verder schade heeft gehad. Wil je deze belangrijke informatie wel weten dan is het goed om een kentekencheck op schade te doen, zodat je zeker weet dat je geen miskoop doet door een auto met verborgen schade te kopen. Om te ontdekken of een auto schade heeft gehad is niet gratis, maar het kost wel maar een kleine bijdrage. Je krijgt dan niet zomaar een antwoord, maar een uitgebreide rapportage. Ga je het schadeverleden opvragen en blijkt de auto inderdaad schade te hebben gehad? Dan kun je zien om wat voor schade het ging en in hoeverre dit mogelijk invloed heeft gehad op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de auto vandaag.

 

Een uitgebreid rapport over het schadeverleden

Je kunt de actuele schadestatus als het een WOK melding betreft opvragen bij de RDW, dit doe met een gewone kentekencheck. Vervolgens kun je alle gegevens van de auto zien die bekend zijn op basis van het RDW geregistreerde kenteken. Wil je weten of de auto een schadeverleden heeft en in welke mate? Dan kun je hiervoor een uitgebreid rapport aanvragen, deze kun je niet bij het RDW opvragen maar wel via deze schadecheck vul  Dit uitgebreide rapport geeft je een helder inzicht in het schadeverleden van de auto. Daarnaast kan de check je ook een idee geven van in hoeverre het verstandig is of niet om de auto te kopen. Dit krijg je te zien op een meter. Wanneer de meter in het rood staat, dan is het af te raden om de auto te kopen.

 

Een auto met een schadeverleden particulier gekocht

Jan heeft een mooie auto gezien op een advertentiewebsite en besluit om een afspraak te maken om de auto te bezichtigen. Het gaat om een Ford Focus uit 2012. De zilveren auto heeft een kilometerstand van 143.980 km en heeft nog vier maanden Apk. De auto staat te koop voor € 8.300,-. De auto ziet er als nieuw uit. Er zijn geen krassen of deuken te bespeuren en ook het interieur ziet eruit alsof het er gisteren pas is ingezet. Een keurige auto. Jan weet nog wat te onderhandelen met de verkoper en koopt de auto uiteindelijk voor € 7.900,-. Vier maanden later belt de garage op waar de auto staat voor de nieuwe Apk-keuring. Onder de motorkap is flink wat mis en het gaat ongeveer € 2.300,- kosten om alles weer in orde te krijgen. Een flinke klap voor Jan. Hij besluit om eens het schadeverleden van de auto te checken en komt er op deze manier achter dat de hele voorkant en de linkerzijkant totaal in elkaar hebben gezeten. De auto heeft veel schade opgelopen en de garagehouder kan hem dan ook aangeven dat veel kosten die nu gemaakt worden het gevolg zijn van verborgen schade. Jan heeft dus, ondanks zijn onderhandelingen, veel te veel betaald voor de auto.

 

Controleer altijd het schadeverleden

Een auto kan er als nieuw uitzien op het moment dat je deze wilt kopen, maar dit betekent niet dat dit altijd zo geweest is. Het kan zijn dat de auto er nu zo mooi uitziet omdat deze pas net terug is van een schadeherstelbedrijf dat een groot deel van de auto heeft vernieuwd, vervangen en overgespoten. Controleer altijd het schadeverleden van een auto voordat je deze aanschaft. Het kan je veel ellende besparen.

 

Schadeauto voor herstelSchade auto hersteld

 

02-04-2017