Dagwaarde auto berekenen ouder dan 12 jaar oud

 

 

Zelfs als je nauwelijks in een auto rijdt en de auto het hele jaar door in de garage hebt staan, wordt de waarde van jouw voertuig minder door de afschrijving van de auto. Wil je weten wat de huidige waarde van jouw auto precies is? Dan kun je de waarde auto bepalen. Meer over het bepalen van de dagwaarde van jouw auto als deze 12 jaar of ouder is, lees je in dit artikel.

 

Wat zegt de auto dagwaarde mij?

De dagwaarde van een auto zegt je hoeveel een auto op dit moment precies waard is. Het zegt dus niets over de aankoopwaarde van de auto, de nieuwwaarde van de auto of de cataloguswaarde van het voertuig (de waarde van de auto bij het afgeven van kentekenbewijs deel 1), maar zegt iets over wat je op dit moment voor jouw auto zou krijgen. Wel kan de waarde auto ouder dan 12 jaar iets zeggen over de inruilwaarde auto ouder dan 12 jaar, want de inruilwaarde van een voertuig wordt vaak (deels) gebaseerd op de dagwaarde van de auto in kwestie.

Onze partner Wijkopenautos.nl biedt een gratis en vrijblijvende waardering om uw voertuig te kopen. U kunt ervoor kiezen om het voertuig bij hen te verkopen als de prijs goed is, wat u de tijd en moeite bespaart om de auto zelf te verkopen.
Klik op deze link om jouw auto waardering te krijgen:

 

 

 

Waardoor wordt de waarde van een auto bepaald?

auto waarde bepalenEr zijn enkele factoren die van invloed zijn op de dagwaarde van jouw auto en die mee worden genomen bij waarde auto bepalen, namelijk:

1.    De leeftijd van de auto, ofwel het bouwjaar van de auto.

2.    Het aantal kilometers op de teller van de auto.

3.    Het aantal vorige eigenaren wat de auto heeft gehad. 

4.    Of de auto in het verleden ernstige schade heeft gehad.

5.    De staat van de auto en het onderhoud dat de auto wel/niet heeft gehad.

6.    De accessoires die op of in de auto zitten.

Omdat er meerdere factoren van invloed zijn op de dagwaarde van een auto, kan het lastig zijn om de dagwaarde auto berekenen ouder dan 12 jaar op de juiste manier te doen. Ga daarom niet zelf aan het rekenen als je de dagwaarde van jouw auto wil weten, maar gebruik een online tool voor dagwaarde auto berekenen ouder dan 12 jaar.

 

 

Hoe werkt waarde auto bepalen online?

Het online berekenen van de dagwaarde van een auto die 12 jaar of ouder is, kun je eenvoudig doen door middel van een dagwaarde tool. Je vult het kenteken van jouw auto in, geeft aan dat je de dagwaarde van jouw auto wil achterhalen en betaalt het bedrag dat je de tool verschuldigd bent om de dagwaarde te berekenen. Heb je betaald, dan krijg je een betrouwbaar taxatierapport met de huidige waarde van jouw auto. De waarde die in het rapport staat is gebaseerd op de specifieke gegevens van jouw auto in de database van de RDW en de koerslijst auto ouder dan 12 jaar, dus je weet zeker dat de informatie in het rapport betrouwbaar is.

 

 

Waarom dagwaarde auto ouder dan 12 jaar berekenen?

Dagwaarde auto berekenenHet berekenen wat is mijn auto waard kan in diverse situaties interessant zijn, namelijk.

  1. Bij kopen van een auto. Wil je weten of de verkoopprijs van de verkoper realistisch is en of je wel een goede koop doet? Dan kun je de dagwaarde van de auto berekenen om precies te weten wat je in huis haalt en of de verkoopprijs voor jouw occasion wel eerlijk is.
  2. Bij het verkopen van een auto. Wil je een auto verkopen en wil je weten welke verkoopprijs je moet hanteren? Dan kun je de autowaarde achterhalen om op basis van deze waarde een verkoopprijs te bepalen.
  3. Bij het inruilen van een auto. Controleer de waarde van jouw auto en beslis eenvoudig of de inruilwaarde die de garage of dealer wel realistisch is.

 

Tot slot kun je de dagwaarde van jouw auto natuurlijk ook gewoon berekenen als je nieuwsgierig bent naar de huidige waarde van jouw voertuig.

 
 
RDW-Online.nl is niet het RDW en wij leveren geen tenaamstellingscodes, indien u daarnaar opzoek bent, ga dan naar: www.rdw.nl
 
 
05-11-2020