Het aantal eigenaren auto bekijken: dat kan!

aantal eigenaren autoHet aantal eigenaren auto zegt behoorlijk wat over de auto zelf. Als je een tweedehands auto gaat kopen, dan wil je natuurlijk geen miskoop doen. Je voorkomt een miskoop door goed onderzoek naar een auto te doen. Onderzoek doe je natuurlijk in de eerste plaats in de praktijk, maar het is ook mogelijk om aan de hand van het kenteken al behoorlijk wat over een auto te weten te komen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het aantal eigenaren auto te bekijken aan de hand van het kenteken.  

 

 

Het aantal eigenaren auto inzien: waarom zou ik dat willen?

 

aantal eigenaren autoHet aantal eigenaren auto zegt wat over de auto zelf. Veel kopers van een tweedehands auto vinden het van om de eigenarenhistorie te zien. Daarnaast vinden veel kopers van een tweedehands auto het fijn om een auto te kopen die niet al te veel eigenaren heeft gehad. Zeker als een auto van de eerste eigenaar is geweest geeft dit een prettig gevoel. Het aantal eigenaren auto inzien doe je niet alleen om een prettig gevoel te krijgen. Vaak zegt het aantal eigenaren dat een auto heeft gehad ook wel wat over de auto zelf. Een auto die bijvoorbeeld in heel korte tijd vaak van eigenaar wordt verwisseld, die zou heel goed wel eens mankementen kunnen hebben. Er moet immers een reden voor zijn dat de auto zo snel van eigenaar wisselt. Als een auto van niet teveel eigenaren is geweest dan heb je ook een kleinere kans dat er 1 eigenaar heeft tussen gezeten die de auto helemaal heeft afgeragd. Zeker als de auto van de eerste eigenaar is, dan kan je bij de eerste eigenaar ook wel inschatten wat voor persoon dat is. Dit kan een beter gevoel opleveren bij de koop van een auto.  

 

Hoe zie je het aantal eigenaren auto dan?

 

Het RDW houdt het aantal eigenaren auto bij. Dit kan het RDW doen omdat bij de koop van een auto de naam en het kenteken worden opgegeven. De RDW registreert dan in de RDW voertuiggegevens dat de auto is overgedragen. Vervolgens maakt de RDW het aantal eigenaren via de voertuiggegevens beschikbaar voor het grote publiek. Het is alleen mogelijk om het aantal eigenaren van een auto vast te stellen. Het is niet mogelijk voor burgers om vast te stellen wie de vorige eigenaar van een auto is geweest.

21-08-2015