Eigenarenhistorie auto opzoeken met RDW check

Als je een tweedehands auto wil kopen, zijn er enkele zaken die je moet controleren om de juiste auto aan te schaffen. Zo is het niet alleen belangrijk om een testrit te maken en de auto goed te testen tijdens het rijden, maar is het ook belangrijk om de tellerstand van een auto te controleren, om te controleren of een auto in het verleden veel schade heeft gehad en om te achterhalen wat de waarde van de auto in kwestie eigenlijk is. Waar veel mensen wel denken aan het maken van een testrit, het controleren van de tellerstand, het controleren van het schadeverleden van de auto door middel van verleden auto checken en het achterhalen van de waarde van de auto, vergeten velen helaas dat ook de eigenarenhistorie interessant is om te achterhalen bij het kopen van een auto. Waarom de eigenarenhistorie interessant is om te achterhalen en hoe eigenarenhistorie auto opzoeken met RDW check precies werkt, lees je in dit artikel.

 

Het belang van het controleren van de eigenarenhistorie auto

Veel mensen denken er niet aan, maar het aantal eigenaren van een auto zegt veel over de kwaliteit van een voertuig in kwestie. Is een auto tien jaar lang bij dezelfde persoon in het bezit geweest dan betekent dit niet alleen dat de auto tien jaar lang waarschijnlijk op dezelfde manier onderhouden is, maar ook dat de auto waarschijnlijk simpelweg fijn reed. Is een auto in tien jaar tijd in het bezit geweest van zes verschillende personen, dan betekent dit ten eerste dat het onderhoud van de auto in tien jaar tijd erg verschillend kan zijn geweest en ten tweede dat de auto dus niet echt de moeite waard was om te houden. Kortom: het aantal eigenaren van een auto zegt zeker iets over de kwaliteit van een voertuig en is dus interessant om te achterhalen bij het aanschaffen van een auto.

auto eigenaren verleden controleren belangrijk

hoeveel eigenaren heeft mijn auto gehadHoeveel eigenaren heeft mijn auto gehad? Doe een RDW check

Je kunt eenvoudig achterhalen wat de eigenarenhistorie van een auto is door een RDW check te doen. Een RDW check is een online tool die door middel van kenteken natrekken in de database van de RDW controleert hoeveel eigenaren een voertuig heeft gehad. Wil je een auto opzoeken, dan vul je het kenteken van de auto in, bevestig je jouw aanvraag en krijg je een interessant rapport toegestuurd over de auto die jij hebt gecontroleerd. In dit rapport staat niet alleen algemene RDW informatie, maar lees je ook meer over het aantal eigenaren van de auto in kwestie.

Het controleren van de eigenarenhistorie van een auto heb je al met al binnen enkele minuten gedaan. Je hebt niets anders nodig dan het kenteken van de auto die je wil controleren en een verbinding met het internet en hebt na het opvragen van de gegevens al binnen enkele minuten een rapport in je mailbox. En omdat het controleren van de eigenarenhistorie je veel ellende kan besparen door het mogelijk doen van een miskoop, wordt zeker aangeraden om even wat tijd en moeite te steken in het achterhalen van de eigenarenhistorie van een auto.

 

Wat kan ik controleren bij eigenarenhistorie auto opzoeken?

Bij het controleren van RDW NL voertuiggegevens om de eigenarenhistorie van een auto te achterhalen, kun je alleen controleren hoeveel eigenaren een auto heeft gehad en in welke jaartallen een auto is gewisseld van eigenaar. Wie de eigenaren van de auto zijn geweest, kun je niet terugzien in het rapport. Om de privacy van de oude eigenaren van het voertuig te beschermen, zie je bij het gegevens auto opzoeken dus nooit gegevens van de eigenaren zelf.

 

17-05-2015