De autowaarde berekenen op leeftijd

Je kunt de autowaarde berekenen op leeftijd door gebruik te maken van de koerslijsten. De leeftijd van auto, ofwel het bouwjaar kun je op kenteken opvragen. Deze zijn essentieel voor het berekenen van de waarde. Er zijn verschillende koerslijsten beschikbaar. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat sommige koerslijsten een auto ouder dan 12 jaar niet weergeven. Daarnaast zijn er koerslijsten die een auto ouder dan 15 jaar niet kunnen weergeven. Wanneer je een auto op wilt zoeken in de koerslijsten en deze is te oud, dan wordt er door het systeem aangegeven dat de betreffende auto op het kenteken niet kan worden gevonden. Bij deze melding is het vrijwel altijd het geval dat de auto te oud is voor de koerslijsten.

 

Hoe moet je da dagwaarde van een oude auto berekenen?

Als je met een koerslijst een auto ouder dan 12 of 15 jaar niet kunt vinden, hoe moet je dan de dagwaarde van de auto berekenen? Dit is eigenlijk heel eenvoudig. In dit geval kun je bij ons een kentekencheck doen of bij de RDW een opvraag doen om de dagwaarde van de auto ouder dan 12 of 15 jaar te bepalen. Bij de RDW kun je het bouwjaar opvragen en aan de hand van het bouwjaar en de kilometerstand zelf vergelijken in het auto aanbod wat er te verkrijgen is. De onze waardecheck biedt namelijk een indicatie van de dagwaarde van alle auto’s, zelfs wanneer deze al erg oud zijn. Als je een dagwaarde van een auto ouder dan 12 of 15 jaar wilt weten, dan kun je dus een indicatie van de dagwaarde van deze auto krijgen door een kentekencheck te doen. Het opvragen van de dagwaarde middels een kentekencheck is gratis.

 

Een Citroën Xsara uit bouwjaar 2001

Faye heeft een Citroën Xsara uit bouwjaar 2001 met een kilometerstand van 180.000 km en zij wil graag de dagwaarde van deze auto bepalen. Zij weet dat er koerslijsten zijn bij de ANWB om de dagwaarde te bepalen. Wanneer zij haar kenteken invoert voor controle in de koerslijsten van de ANWB krijgt zij de melding dat de auto niet kan worden gevonden. De auto is te oud voor de ANWB koerslijsten. Hierop besluit Faye een kentekencheck te doen bij ons op de website. Hier ziet zij direct dat de auto een geschatte dagwaarde heeft van € 1.500,-. Zij weet dat de auto in werkelijkheid iets minder waard zal zijn, door de aanwezigheid van kleine deukjes en krasjes in de lak. Dit klopt ook, want zij heeft de auto vier maanden geleden bij een erkend autobedrijf gekocht voor € 1.250,-.

 

 Citroën Xsara waarde

 

Zijn er meer soorten koerslijsten?

Als je gebruik wilt maken van een koerslijst om de dagwaarde van een auto te bepalen, dan heb je inderdaad de keuze uit verschillende koerslijsten. De meest gebruikte koerslijsten voor het vaststellen van de autowaarde zijn die van de ANWB, van de BOVAG en van de Autoweek. Het is goed om je keuze af te stemmen op het soort auto dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfswagen waarvan je de dagwaarde wilt checken in een koerslijst? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de koerslijst van de BOVAG. Het is namelijk zo dat de BOVAG ervoor heeft gezorgd dat er een koerslijst beschikbaar is speciaal en alleen voor bedrijfswagens. Dit vereenvoudigt het achterhalen van de dagwaarde van je bedrijfsauto. Meer weten of tips nodig om eenvoudig de waarde van je auto te bepalen? Klik hier voor een eenvoudige manier om de waarde van een auto te checken.

ANWB koerslijsten

 

21-03-2017

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Use of undefined constant php - assumed 'php'

Filename: views/footer_view.php

Line Number: 73