Bouwjaar auto opzoeken: dat kan eigenlijk helemaal niet

bouwjaar autoHet bouwjaar auto opzoeken kan nog wel eens een probleem zijn. Het bouwjaar auto opzoeken kan wel belangrijk zijn. Bijvoorbeeld als je een auto gaat kopen, verkopen, maar ook als je nu al een auto hebt. Het bouwjaar auto opzoeken kan je helpen om boetes in grote steden te voorkomen. Grote steden zoals Utrecht en binnenkort ook Rotterdam delen boetes uit voor auto’s die in hun centrum komen als ze van voor een bepaald bouwjaar zijn. Het bouwjaar auto opzoeken is dus belangrijk als je wilt weten of je overal wel mag rijden.  

 

 

Het bouwjaar auto opzoeken: hoe doe je dat als het eigenlijk niet bestaat?

 

Het bouwjaar auto opzoeken kan eigenlijk niet. En dat komt door het volgende. Als je een auto nieuwe auto koopt, dan is zo’n auto niet gelijk klaar. Soms kan het maanden duren voordat een auto geleverd kan worden. Is het bouwjaar van de auto dan het moment wanneer het eerste schroefje voor een auto bevestigd werd, of is het het moment dat een auto helemaal klaar is? Eigenlijk allebei niet. Als het om auto’s gaat kijken we naar de datum eebouwjaar auto opzoekenrste tenaamstelling. Het bouwjaar auto opzoeken staat dus eigenlijk gelijk aan het opzoeken datum eerste tenaamstelling. Vanaf het moment dat een auto in gebruik is genomen gaan we dus het waardeverlies van een auto berekenen. Je ziet dan ook dat veel mensen die een auto in december geleverd krijgen, hem pas in januari van het volgende jaar op naam zetten. Mensen die dan het bouwjaar auto opzoeken zien dan een net iets jongere auto, dan als ze de datum eerste tenaamstelling in december hadden gezet.  

 

 

Het bouwjaar auto opzoeken: waarom doe je dat?

 

Het bouwjaar auto opzoeken, of de datum eerste tenaamstelling opzoeken, doe je als je een auto gaat kopen, verkopen, of als je al een auto hebt. Steeds meer steden voeren een zogenaamde milieuzone in. Het bouwjaar auto opzoeken kan je helpen om boetes te voorkomen. Welke auto namelijk wel of niet in een bepaald gebied van een stad mag komen, wordt bepaald aan de hand van de datum eerste tenaamstelling. De boetes op het binnenrijden van een milieuzone met een auto van voor een bepaald bouwjaar zijn fors, dus het kan de moeite lonen om het bouwjaar auto even op te zoeken. Je kunt het bouwjaar van je auto opzoeken en boeter voorkomen door gebruik te maken van de RDW check. Je kunt met de RDW check inzicht krijgen in alle RDW voertuiggegevens en dus ook het bouwjaar.

26-08-2015