Betaal je boete - De Douane neemt je auto in beslag

Zoals velen al wel weten voert de politie regelmatig verkeerscontroles uit waarbij mensen met schulden worden gesommeerd direct te betalen of de auto in beslag wordt genomen. Vanaf 1 januari 2017 krijgt de politie hierin ondersteuning van de douane. boete

Voorheen werden auto’s alleen ingenomen van mensen die bijvoorbeeld een openstaande boete of belastingschuld hebben. Nu kan de auto van iedereen met een openstaande boete, ook voor andere zaken worden gegeven. Ze kunnen de auto ook in beslag nemen als de auto niet voldoet aan de voertuigverplichtingen. Denk hierbij aan het niet hebben van een geldige APK keuring of het ontbreken van een WA verzekering.  

 

Meer werk voor de douane

 

De douane heeft er een mooie klus bij. Flink werk, maar een enorme meerwaarde voor handhaving en navolging van betalingsverplichtingen. De overheid wil hiermee een duidelijk punt maken, wanbetalen wordt niet geaccepteerd en je wordt gepakt.

De douaniers moeten sinds dit jaar dus bij elk voertuig nagaan of de bestuurder van het voertuig nog schulden heeft openstaan. Betaal je niet direct dan wordt je auto direct in beslag genomen. Zonder enige problemen en/of papierwerk voor de handhaver.

Het voertuig blijft in beslag genomen tot het bedrag volledig is betaald. Extra kosten voor bijvoorbeeld het verslepen worden ook direct aan de wanbetaler doorbelast en moeten tevens direct worden voldaan.

 

Betaal of je bent je auto kwijt

Kies je ervoor om niet te betalen dan heeft de overheid nu de mogelijkheid om je auto gewoon te verkopen. Je moet binnen 10 dagen betalen of een regeling treffen, anders wordt je auto zonder pardon verkocht en wordt de opbrengst gebruikt om je schulden af te lossen.

Deze regelingen gelden voor alle auto’s en inbeslagname vanaf 1 januari 2017.

 

 

02-02-2017